De Grote of Kleine Duurzame Inzetbaarheidsshow

Een wervelende theatershow waarin met muziek, trainingsacteurs en veel cabaret de do’s & don’ts van het fenomeen duurzame inzetbaarheid op pakkende wijze aanschouwelijk worden gemaakt. De Duurzame Inzetbaarheidsshow laat zien dat er in elke organisatie veel meer is dan alleen het dagelijkse werk tussen negen en vijf. Ontdek met vooral een lach en wellicht met een traan hoe mensen goed in hun vel op welke werkvloer dan ook met plezier topprestaties kunnen leveren.

De Duurzame Inzetbaarheidsshow gaat al een poosje mee met Arbo On Stage. Organisaties zetten deze voorstelling in om specifieke thema’s voor het voetlicht te brengen. Plenair, met een toefje dialoog met de zaal zorgt De Duurzame Inzetbaarheidsshow er voor dat er openheid ontstaat binnen het bedrijf over beladen onderwerpen en cultuurveranderingen.

Doelgroep:

Werkgevers en werknemers

Voor de organisatie:

Bij wie moet u zich bijvoorbeeld als medewerker ‘ziekmelden’ of beter, welke rol heeft uw leidinggevende hierin? Hebben we het over verzuim of over inzetbaarheid? Hoe voert u als leidinggevende dit soort gesprekken en welke rol mag u van de werknemer verwachten? U heeft de regie over uw eigen leven. Hoe kunt u tot uw pensioen gezond en gelukkig aan het werk blijven? Is er binnen de organisatie voldoende bewustwording over het aspect arbeidshygiëne? Wat zijn de consequenties voor uw en uw collega’s gezondheid als er niet schoon genoeg gewerkt wordt? Houdt u het werk dat u nu doet lichamelijk vol of moet u toch alvast na gaan denken over de toekomst? En welke rol kan uw leidinggevende spelen om u hierbij te ondersteunen? Hoe herkent u de signalen van werkstress en wat zijn preventieve maatregelen die u zelf of uw leidinggevende kunt nemen om uitval en evt. een burn-out te voorkomen? De onderlinge sfeer binnen een organisatie kan een belangrijke factor zijn om niet lekker in uw vel te zitten en hierdoor niet optimaal inzetbaar te zijn. Wat zijn de gevolgen hiervan en hoe kunt u als organisatie dit soort gevoelige onderwerpen in de openbaarheid brengen?

Opzet:

De Grote of Kleine Duurzame Inzetbaarheidsshow vindt plaats op eigen locatie of in een theaterzaal naar keuze. Aantal deelnemers kan variëren van 25 tot 2000 personen. De voorstelling is na gedegen en veelvuldig overleg ontworpen door werkgever en Arbo On Stage en hoewel er interactie is tussen de zaal en het podium, heeft het publiek het gevoel om rustig achterover te kunnen leunen en de voorstelling op zich af te laten komen.